Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Het begin

Toen wij starten met ons bedrijf bedrukten wij ons hout door middel van zeefdruk. Dit is voor kleine opdrachten bewerkelijk en kostbaar. We zijn in de markt op zoek gegaan naar een alternatief en hierbij hebben we meerdere vlakbedprinters getest op kwaliteit van printen op hout.

Dit gaf niet het resultaat wat wij voor ogen hadden en zijn overgestapt van zeefdruk op de transfer techniek. Deze techniek hebben we een aantal jaren gebruikt totdat we op een beurs een vlakbedprinter tegen kwamen die wel een scherpe print en mooie kleuren op hout kan zetten.

Na 3 jaar hebben we een 2e printer aangeschaft om de continuïteit en stabiliteit in het drukproces te kunnen waarborgen.

Milieubewust bezig!

Wij maken hoofdzakelijk gebruik van PEFC gekeurd berkentriplex. Ons berkentriplex wordt geproduceerd in Finland, waar men al 100 jaar een boom voor productie kapt en ook een nieuwe wordt teruggeplant. Het PEFC keurmerk is door de Europese Unie en de Nederlandse overheid geaccepteerd als bewijs voor duurzaam bosbeheer.

Een op maat gemaakt product

Als basis voor de houten kaarten gebruiken we hoofdzakelijk 1 mm dik berkentriplex. Deze krijgen we geleverd in platen van 1,5 x 1,5 m. Om een goed printresultaat te krijgen worden deze voorbewerkt en in kleinere platen gesneden. Daarna printen we het ontwerp op de houten platen. Uit deze platen worden de kaarten gestanst of gesneden. Door veel handwerk een bewerkelijk proces maar het resultaat is een uniek, op maat gemaakt product.

Continuïteit gewaarborgd

Naast de houten kaarten maken we door ons ontwikkelde houten mappen en printen we op verschillende andere houten voorwerpen.

Onze verkoop en productie vindt plaats vanuit huis maar 5 jaar geleden hebben we een professionele werkplaats in de schuur gebouwd om de voorraad hout zorgvuldig op te kunnen slaan en de continuïteit van onze productie te waarborgen.

Referenties

Noorderland

Labor pallet

Hiemstra Houtbouw